Home
Портфолио
Контакти
CV

Electronics Calculators
Видео
Вицове
SMS на MTel
Карта на Кнежа

Търсачки
Data.bg search
Търси видео
Текстове на песни

Отвори.нет
Magic 8 Ball
Bianca Ryan
NS Linux Cookbook
Software еквиваленти 

Портфолио

Адрес: www.mldb.org
Използвани технологии: HTML, PHP/MySQL, AJAX, Linux, JavaScript
Описание:
 
Адрес: www.bianca-ryan.org
Използвани технологии: HTML, PHP/MySQL, Linux, JavaScript
Описание:
  Това е сайт, който съдържа информация за едно от най-талантливите деца на света. Малко преди да навърши 12 години Бианка Раян спечели американското шоу за таланти "America's Got Talent" 2006. Начинът, по който спечели показва, че тя е нещо повече от победителка в едно шоу. На последното прослушване Бранди каза: "Толкова си добра, че ме караш да ида да репетирам.".
Направата на сайта ми отне около 4-5 дни като след първите 3 дни имаше няколко дни преговори да ми разрешат да пусна сайта. Тъй като има реклами на Google се усъмниха че просто се опитвам да изкарам пари от името и. В крайна сметка успях да убедя съответните хора, че главната ми цел е да направя Бианка по-известна.
Адрес: www.silvergallerydating.com
Използвани технологии: HTML, PHP/MySQL, Linux, JavaScript
Описание:
  Този сайт беше цяло изпитание за търпението ми. Имаше хиляди изисквания и недостатъчно време за да се изпълнят. Такова разнообразие от функции (offline чат покана по email?!?) не съм срещал в друг сайт направен за 3 месеца. Въпреки всичко сайтът беше станал добре ... е, поне докато не решиха да го загрозят със трудното за навигация ляво меню. Голямото количество нерви което хвърлих по този сайт обяснява антипатиата ми към него, но може би сайта не е толкова лош...
Адрес: lyrics.croler.net
Използвани технологии: HTML, PHP/MySQL, Linux
Описание:
  Започнал като на шега, сайта вече придобива вид. Трудностите с които се сблъсках с правенето на този сайт са често срещани при големите бази данни (макар че база данни с такъв размер не е особено голяма). Оказа се, че при толкова много записи извличането на информация от наколко таблици (нормализирана БД) е особено трудно. Нещата не са много розови и при една единствена таблица.
Все още оптимизирам сайта и се надявам скоро да мога да направя страницирането на резултатите от търсенето.
Като цяло този сайт беше предизвикателство за програмист като мен.
Адрес: www.sandlerseating.com
Използвани технологии: DHTML, PHP/MySQL, JavaScript
Описание:
  Сайтът е работен на PHP, като е използван предишен дизайн.
Използвано е готово JavaScript меню. Сайтът има администраторски интерфейс направен изцяло от мен. Повечето от Flash анимациите е разработил Ангел Вачев
Адрес: www.ukdynamo.com
Използвани технологии: DHTML, PHP/MySQL, JavaScript
Време:Една седмица
Описание:
  Тук съм правил само двете менюта и търсенето. Има админ интерфейс за менютата. Търсенето включва показване на част от текста и оцветяване на търсените думи.
Адрес: www.fun-gsm.com
Използвани технологии: DHTML, PHP/MySQL, JavaScript, Linux
Описание:
  Сайтът е направен за няколко месеца. Интересна е класацията и статистиките. Статистиката за картинките, мелодиите и игрите се пазят за последните 5 дни. По един път на ден (при първо зареждане на страницата след 00:00ч.) се вземат последните статистики и класацията се обновява.
Също така в направата на този сайт е използван PHP скрипт който архивира логовете от сайта с помощта на Linux програми.

Програмирането днес е надпревара между софтуерните инженери, борещи се да създадат по-големи и по-добри "идиотоустойчиви" програми, и вселената, опитваща се да произведе по-големи и по-завършени идиоти. За сега води вселената.
Рич Кук

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Rich Cook
Има 2 тайни в програмирането
1) Не казвай всичко което знаеш...
There are 2 secrets to programming:
1) Don't tell everything you know...
*/ ?>
Copyright © Nikolay Pelov